Signal-on-Sea

Signal-on-Sea, Oerol Terschelling, The Netherlands
9 t/m 18 June 2017
environmental installation

Het strand is de plek waar zee en vasteland in elkaar overgaan. Het is een strook die verandert met de getijden, met de weersomstandigheden; geluiden van het wispelturige water en het standvastige land gaan daar een verbintenis aan. In Signaal verweven componisten Strijbos & Van Rijswijk de klanken van Waddenzee en Terschelling, die ze ter plekke verzameld hebben, tot een betoverend, ruimtelijk geluidswerk op een stuk strand van een kilometer lang. Terwijl ze er doorheen lopen, ervaren bezoekers deze muziek van land en water, die van alle kanten op hen af komt, in steeds andere verhoudingen, soms op de wind verwaaid tot flarden. Met deze opstelling geven Strijbos & Van Rijswijk de plek een nieuwe betekenis. Door de uitgestrektheid van het strand en de zee voelt elke bezoeker zich onderdeel worden van de weidsheid van de natuur, een ervaring die versterkt wordt door het intieme volume van de muziek.

Read all about this project
More upcoming events
15 t/m 25 July 2021

Signal-on-Sea

Signal-on-sea, Irvine Beach Park Scotland

Cryptic connects land and sea with sound in Signal-on-sea, a captivating, boundary-crossing coastal installation set against the transitioning sunset sky.

19 t/m 20 June 2021

Signal am Dachstein

Signal am Dachstein, Dachstein glacier Austria

Today nature has become fragile, the glaciers are disappearing. With our landscape opera we ask awareness at the Dachstein glacier in Austria for the consequences of the climate change. Accessible for audience on site!