Love of Seven Dolls

Love of Seven Dolls, Theater Waidspeicher, Erfurt, Germany
8 t/m 8 September 2017
beeldend theater Ulrike Quade Company

De onschuld en het monster. Het meesterlijke “De liefde van de zeven poppen” van Paul Gallicos, over een jonge vrouw die in de ban raakt van de magie van een poppentheater, is één van de meest bijzondere liefdesverhalen uit de wereldliteratuur.

Het kleine meisje Mouche zoekt tevergeefs naar geluk in de Parijse wereld van de glitter en glamour. Eenzaam en vol teleurstelling staat ze op het punt zichzelf in de Seine te werpen. Zeven poppen van een nabij gelegen poppentheater zien Mouche en nodigen haar uit bij hen te blijven. Met haar onschuldige en vrolijke karakter verovert ze een plekje in de harten van de poppen en het publiek. De poppenspeler benadert het meisje echter met minachting en grofheid. Tot op een dag een jonge acrobaat Mouche het hof komt maken.

Die Liebe der kleinen Mouche (Love of Seven Dolls) wordt gemaakt in coproductie met Theater Waidspeicher, Erfurt (Duitsland.) De voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar.

Première: 8 september 2017

Credits

Naar de vertaling van: Paul Gallico
Concept: Susanne Koschig en Ulrike Quade
Regie: Ulrike Quade
Scenografie: Floriaan Ganzevoort en Ulrike Quade
Kostuums: Mila van Daag
Pop Mouche: Ulrike Langenbein
Handpoppen: Florian Schmigalle
Lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort
Compositie: Strijbos & Van Rijswijk
Performers: Kathrin Blüchert, Steffi König, Heinrich Bennke, Paul Günther, Tomas Mielentz
Foto: Lutz Edelhoff

More upcoming events
21 t/m 22 August 2021

Signal am Dachstein

Signal am Dachstein, Dachstein glacier Austria

Today nature has become fragile, the glaciers are disappearing. With our landscape opera we ask awareness at the Dachstein glacier in Austria for the consequences of the climatechange. Accessable for audience on site !

13 t/m 16 May 2021

Signal at Dusk

Signal at Dusk, Irvine Beach Park Scotland

Cryptic connect land and sea with sound in Signal at Dusk, a captivating, boundary-crossing coastal opera set against the transitioning sunset sky by Dutch duo Strijbos & Van Rijswijk.